eNagykereskedés Webáruház Információk Könyvkereső RichDad

RichDad


CASHFLOW oktató társasjátékok


A Bagolyvár Könyvkiadónak köszönhető, hogy Robert T. Kiyosaki nagy érdeklődéssel kísért könyveinek szinte "napra kész" megjelentetése után ma már mindhárom oktató társasjátékot is megvásárolhatjuk magyar nyelven, és ezek segítségével minden korosztály élvezheti az általuk megszerezhető tudást, és szórakoztató módon növelheti a saját és környezete életét jobbá tevő, anyagi függetlenséghez vezető pénzügyi intelligenciát.

A három játék (megjelenésük sorrendjében) a következő:

CASHFLOW 101 oktató társasjáték

Ennek a játéknak az ismerete alapvető mindkét további játék helyes értelmezéséhez és alkalmazásához. Akár 10 évesen is játszható, középiskolás kortól azonban mindenképpen ajánlott, felső korhatár nélkül.

A játék pontosan a könyvekben leírt elveket tükrözi, a teljes személyiség részvételével történő interaktív tanulás azonban gyorsabb, egyszerűbb, és az élmény erejének köszönhetően hatékonyabb. Kitűnő "edzőprogram": minél többet játszol vele, annál biztosabban elérheted az anyagi függetlenséget a való életben. Egyedül is kisilabizálhatod a szabályokat, de sokkal jobban élvezhető a játék egy lelkes csoportban, ahol szakavatott játékvezető irányításával gyorsabban túljuthatsz a nehézségeken, és közvetlenül érzékelheted a játék pozitív szellemiségét. A "pálya" a vendégváró játékasztal, ahol személyes "edződ" segít abban, hogy egyre jobb legyél.

Csapatlétszám célszerűen 5-8 fő, a játékidő egy-egy alkalommal - az alapelvek, fogalmak magyarázatával, a kérdések megválaszolásával - 5-7 óra.

Részvétel időpont egyeztetés után, kizárólag előzetes bejelentkezéssel.

CASHFLOW 202 oktató társasjáték

Örömhír haladóknak: aki "keni-vágja" már a CASHFLOW 101 játékot, és legalább egyszer játszotta azt valamelyik okleveles oktatónk irányításával is, annak következő lépésként a CASHFLOW 202 oktató játékon való (minél gyakoribb) részvételt ajánljuk, amely a pénzügyi intelligencia fejlesztésének magasabb fokát kínálja. Ez bizony már keményebb dió, nagyobb erőfeszítést és tanulási hajlandóságot igényel, de közösen, szakavatott vezető irányításával ez a többlettudás "játszva" megszerezhető.

Ízelítő az itt felbukkanó újabb témakörökből: részvények vételi és eladási opciója, árverés, ingatlanopciók, jogdíj jellegű jövedelmek, multi-level marketing üzletek.

Az újabb szabályok több lehetőséget kínálnak, és több kockázatot rejtenek: szabad közösen befektetni, egymástól vásárolni, cégek csődbe mehetnek, majd megérhetjük a szanálásukat, élvezhetjük a kockázati biztosítás előnyét stb.

A játék közelebb áll a való élethez, jótékonyan fejleszti a kreativitást és a tárgyalási készséget.

CASHFLOW Gyermekeknek oktató társasjáték

A játékok során "megvilágosodott" felnőttek azt szeretnék, ha az ő gyermekeik már jobb pénzügyi starttal indulnának. Ez a legújabb játék, amely felnőttek (szülők, oktatók) és gyerekek közös örömére készült, ezt hivatott szolgálni. A kisiskolások (esetleg nagycsoportos óvodások) csak felnőttek segítő közreműködésével tudnak ezzel játszani, ezért itt különleges feladatot jelent annak elérése, hogy mindkét korcsoport jól érezze magát, és öröm legyen a közös tanulás. Rendkívül fontos, hogy a gyerekek önként és szórakozva, teljes személyiségüket beleadva, lehetőség szerint szüleikkel együtt tanuljanak. Gazdag Papa szerint ugyanis: "Ha te magad nem tanítasz a gyermekednek semmit a pénzről, sokan akadnak majd, akik ezt megteszik" - és nem biztos, hogy annak örülni fogsz.

Részvétel itt is csak előzetes bejelentkezéssel, kizárólag aktív felnőtt kísérővel együtt lehetséges.

Okleveles játékvezetőink által szervezett
oktató játékok részvételi díjai

 
CF 101/202
CF Gyermekeknek
 
Felnőtt
Diák/nyugdíjas
Gyermek
Kísérő
első alkalom (munkafüzettel)
5000
3750
3750
3750
minden további alkalom
3750
2500
2500
2500
         
 
 1. A feltüntetett Bruttó Árak 20% áfát tartalmaznak.
 2. A kifizetett összegről számlát kell kiállítani, amely felnőttoktatásról szól. (SZJ 80.42.20.9)
 3. Diák alatt a nappali oktatásban résztvevő, nem kereső tanulókat, hallgatókat értjük.CASHFLOW játékvezető képzésA CASHFLOW játékok résztvevői közül (Kiyosakival egyetértve) többen gondolják úgy, hogy napjainkban rendkívül fontos küldetésnek számít a pénzügyi intelligencia terjesztése, ezért ők maguk is szeretnének játékokat vezetni. Másokat tanítani azonban felelősség! A szakszerű munkához kíván segítséget adni a Bagolyvár Könyvkiadó égisze alatt szervezett játékvezetői képzés, amely három szakaszból áll, a következők szerint:

1. szakasz:

Az alapképzésen, valamint a kiegészítő képzéseken való részvétel előfeltétele: részvétel egy bizonyos számú, előképzettségtől függő számú játékon, amelyet okleveles vezető irányított. A kiegészítő képzések a CASHFLOW 101 játékvezetői oklevél meglétét feltételezik.

2. szakasz:

Egynapos alapképzés, illetve kiegészítő képzés.

Az alapképzést a CASHFLOW 101 oktató játék vezetésének az elsajátítása jelenti, oktatási anyag biztosításával. A 101-es játék ismeretével való alapozás szükségessége a CASHFLOW 202 játékhoz magától értetődő, de a gyerekeknek szóló játék vezetéséhez is szükség van ezekre az ismeretekre, hiszen esetenként a kísérő szülők oktatása is feladat lehet. Az alapképzés keretében történik a megfelelő hozzáállás kialakítása, a szervezési, pedagógiai, csoportkezelési, etikai stb. ismeretek elsajátítása is.

A CASHFLOW 202 játékvezetői oklevél elnyeréséhez szükséges kiegészítő képzés (és tananyag) témája elsősorban a számos új pénzügyi fogalom magyarázata és a pénzügyi ismeretek elmélyítése, valamint a játék jóval bonyolultabb szabályainak a rögzítése és értelmezése.

A CASHFLOW Gyermekeknek játékvezetői oklevél elnyeréséhez szükséges kiegészítő képzés (és tananyag) témája elsősorban a pénzügyi fogalmaknak a gyerekek nyelvére való lefordítása, a pénzfogalom megértetése, a gyerekek érdeklődésének felkeltése a pénz és annak kezelése, a készpénzáramlás, a család pénzügyei iránt. Fontos a figyelem lekötése, a sikerélmény nyújtása, a jó együttműködési készség kialakítása a gyermekekkel és kísérőikkel. Ez az oklevél a szülők részére tartott (a későbbiekben részletezett) oktatás megtartására is jogosít.

3. szakasz:

Bemutató játék a jelölt önálló szervezésében és vezetésével, az oktató jelenlétében, majd eredményes oktató játék után a megfelelő oklevél "ünnepélyes" átadása.


A játékvezető képzések díja (Ft/fő, illetve pár)

 
CF 101
CF 202
CF Gyermek
1. szakasz: előfeltételek
min. 3 játék
CF 101 oklevél
min. 2 játék
CF 101 oklevél
min. 2 játék

2. szakasz: alapképzés / kiegészítő képzés, tananyagokkal

15000
10000
7500

3. szakasz: a jelölt játékvezetése és az oklevél átadása

7500
7500
7500
 
 1. Diákok a képzés 2. szakaszán fél áron vehetnek részt.
 2. A 3. szakasz díja kiegészül az oktató utazási költségével, amennyiben az felmerül.
 3. A feltüntetett bruttó árak 20% áfát tartalmaznak.
 4. A kifizetett összegről kiállított számla felnőttoktatásról szól.

CASHFLOW oktatás - szülőknek

A legtöbb szülő bizonyára nem tervezi azt, hogy másokat tanítson, saját gyermekeik helyes pénzügyi szokásokra való nevelését azonban a szívükön viselik. Amennyiben ők maguk szeretnének otthon együtt játszani saját gyermekeikkel, nagyon fontos, hogy - a játékszabályok mechanikus ismeretén túl - az interaktív oktatáshoz szükséges háttér-tudásnak is a birtokában legyenek. Törekedniük kell a pedagógiai szempontból hatékony, szakszerű magyarázatokra, a kérdések helyes, és a gyerekek által is érthető megválaszolására. Az ő számukra szeretnénk biztosítani ezt a (remélhetőleg minél szélesebb körben igénybe vett) oktatást, amely kizárólag a saját családjukban történő okos, szakszerű és szórakoztató közös játékok vezetését kívánja elősegíteni, és idegeneknek szóló játékvezetésre képesítő oklevéllel ez nem jár.

Erre az oktatásra a CASHFLOW játékvezető képzés vezetőjénél, valamint a CASHFLOW Gyermekeknek oklevéllel rendelkező játékvezetőknél lehet jelentkezni.

Az igény szerint 4-6 órás oktatás díja: 7500 Ft, amely 20% áfát tartalmaz (felnőttoktatásról kiállított számla ellenében).


 

 A Bagolyvár Könyvkiadó irányelvei alapján szervezett CASHFLOW játékvezető képzést a játékok fordítója, Sallay Katalin mérnök-közgazdász, v. főiskolai tanár vezeti.

Kapcsolatfelvétel: mobil (20) 944-3827, e-mail: sallay.katalin@gmail.com 

Oktató játékok, ill. képzések helyszíne: 1048 Budapest, Óceán-árok u. 7., 10/39. "Panoráma Penthouse"

Jelentkezés az egyes programokra: Netinforg Kft., tel./fax: 230-2448

Okleveles játékvezetők:

(a Bagolyvár Könyvkiadó irányelvei alapján szervezett programokhoz)


Cashflow 101-es játékvezetők

Magyarországi játékvezetők listája

 


Romániai játékvezetők listája

Okleveles játékvezetőink által szervezett
oktató játékok részvételi díjai, lejben

 
CF 101/202
CF Gyermekeknek
 
Felnőtt
Diák/nyugdíjas
Gyermek
Kísérő
első alkalom (munkafüzettel)
40+áfa
20+áfa
20+áfa
20+áfa
minden további alkalom
20+áfa
15+áfa
10+áfa
10+áfa
         
 
 1. A kifizetett összegről számlát kell kiállítani.
 2. Diák alatt a nappali oktatásban résztvevő, nem kereső tanulókat, hallgatókat értjük.
 3. A szülőképzés díja: 50+áfa / fő, illetve szülő pár

 
   

Szlovákiai játékvezetők listája

 
Részvételi díj: szlovák korona / alkalom
 
Felnőtteknek
Diákoknak
első alkalommal
330 sk+ áfa
200 sk + áfa
minden további alkalommal
220 sk+ áfa
150 sk + áfa

 

 
 • Mátis Tibor, Ing - Dunaszerdahely, Dél-Szlovákia
  00 421 905/362 047 tmatis@real-net.sk
 • Petrovič, Irena & Marian - Dunaszerdahely és környéke, megbeszélésre Szlovákia egész területén +421 905/506 748 marconsulting@marconsulting.sk
   

Cashflow 202-es játékvezetők

A játékvezetők elérhetőségét a Cashflow 101-es listán lehet megtalálni.

 • Aggod Mihály
 • Bálint Károly
 • Gombos Jolán
 • Tankó Tamás
   
   
Cashflow Gyermekeknek játékvezetők
A játékvezetők elérhetőségét a Cashflow 101-es listán lehet megtalálni.

 • Aggod Mihály
 • Bősze Ágnes
 • Gyuró János István
 • Kecskés Ibolya
 • Mányoki Ágnes
 • Pap Adrienn
 • Schneider Andrea
 • Szerezla Zsuzsanna
 • Varga Angéla


Romániai játékvezetők:
 • Stefanciuc Emanuel
 • Szőcs Domokos

Webáruház keresés: